Hangi Ev işi Kaç Kalori

Yapılan bir araştırmaya göre ev işi yapmayan kadın genişliyor!



İngiliz alışveriş dergisi Saga’nın yaptığı araştırma, kadınların bel bölgesnin 62 yıl da 15 santimetre genişlediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre 1950’li yıllarda kadınların beli 71 santimetreydi. Bugün ise kadınların bel ölçüsü 86 santimetre.

Dergiye göre bunun en büyük nedeni kadının artık eskisi gibi ev işi yapmaması; çamaşırı, bulaşığı teknolojiye bırakması. 1950’li yıllarda ev işi yapan kadın 1000 kalori harcıyordu.

1950′li yıllarda kadının beli: 71 santim ve 2012′de ise kadının beli: 86 santim

30 dakikalık ev işine karşılık yakılan kalori oranları şöyle:

- Toz almak, yüksek rafları temizlemek – 50 kalori
- Ütü yapmak, yatak hazırlamak – 70 kalori
- Yemek hazırlamak – 80 kalori
- Yerleri süpürmek ya da silmek – 90 kalori
- Bulaşık yıkamak ,odayı toplamak – 100 kalori
- Camları silmek, araba yıkamak – 150 kalori
- Banyo ovmak, torba taşımak – 200 kalori
- Merdiven çıkmak, boya yapmak – 250 kalori

Elma Sirkesi Diyeti Listesi

Diyetisyen Naciye İla Deniz, elma sirkesinin insan bedenini içten ve dıştan tedavi edebilen olağanüstü doğal bir sıvı olduğunu söyledi.



Taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyve olan elmanın, sirkesinin de genel sağlık açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Deniz, 'Kanı temizleyen, bedeni ve zihni yorgunluklarda yatıştırıcı tesire sahip olan, idrar söktürücü özelliği bulunan, karaciğer ve damar sertliği hastalıklarıyla, hemoroid, egzama ve deri hastalıklarına iyi gelen elmanın sirkesi de, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısının güçlenmesini sağlar' dedi.


Deniz, ılık bir bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı bal karıştırılarak yapılan kokteylin sabahları aç karnına içilmesi halinde vücutta biriken fazla yağın atımının kolaylaşacağı tavsiyesinde bulunarak, şöyle konuştu. 'Elma sirkesi, içerdiği çok değerli ve çeşitli maddeler nedeniyle, en sağlıklı sıvılardan biridir.

Elma sirkesi bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebilen olağanüstü bir sıvıdır. İçerdiği yüksek orandaki Potasyum sayesinde kas yapısını güçlendiren, strese karşı koyabilecek dayanıklılık kazandıran, grip, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarının hafif geçilmesini sağlayan elma sirkesi, boğaz ağrısı, öksürük ve ses kısıklığına da iyi gelmektedir. Elma sirkeleriyle yapılan salatanın yüksek kolestrole karşı da iyi geldiğini açıklayan Deniz, 'Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmez.

Ergenlik sivilceleri, dış derinin sıkılığı, gaz şişkinliği, kabızlık gibi birçok soruna yararı bilinen elma sirkesinin yüksek potasyum nedeniyle böbrek hastaları, asit değerinin yüksek olması nedeniyle de ülserliler ve gastriti olanlar tarafından tüketilmemesi gerekir' diye konuştu.

ideal diyet tavsiyeleri




Herkesin aynı şeyleri yememesi, aynı egzersizleri yapmaması gerektiğini biliyor musunuz? Kan grubunuz, iç kimyanızı yansıtır. Besinleri öğütme biçiminizi belirler.
0 grubu iseniz:


*Et yiyin.
*Buğdayı ve diğer birçok tahılı kesin.
*Kan grubunuza uygun beslenmezseniz ülser ve artrit gibi enfeksiyon hastalıkları riskiniz artar.
A grubu iseniz:
*Sebze ağırlıklı beslenmelisiniz.
*Stresi azaltmak için meditasyon yapın.
*Kan grubunuza uygun beslenmezseniz kanser ve kalp hastalıkları riskiniz artar.
B grubu iseniz:
*Bütün kan gruplarına ait yiyecekleri tüketebilirsiniz.
*Yüzme ya da yürüyüş gibi hafif sporlar yapın.
*Kan grubunuza uygun beslenmezseniz sinir sisteminize saldıran, yavaş gelişen virüslerin yol açtığı hastalıklara yakalanma riskiniz artar.
AB grubu iseniz:
*A ve B gruplarının yemesi ve yememesi gerekenler, sizin için de geçerlldir.
*Gevşeme teknikleri ve sakinleştirici egzersizler yapın.
*Bütün gruplar içinde en uyumlu bağışıklık sistemi sizinkidir.
*Kan grubunuz -0, A, B ya da AB- sizi DNA’nız kadar kesin bir şekilde tanımlayan genetik parmak izleridir.
*Kan grubunuzun size has olan özelliklerini beslenme düzeninizde ve yaşantınızda bir yol işareti olarak kullanırsanız daha sağlıklı olacak, ideal kilonuza doğal yollardan ulaşacak ve yaşlanmanız gecikecektir.
*Kan grubunuz; ırk, kültür ya da coğrafyadan daha güvenilir bir kimlik ölçüsüdür. Kim olduğunuzu gösteren bir şablon, daha sağlıklı nasıl yaşayacağınıza bir rehberdir.
*Kan grubunun önemi, insan evriminin öyküsünden anlaşılabilir. 0 grubu en eskisidir. A grubu, çiftçi toplumlarla beraber evrimleşmiştir. B grubu, soğuk, sert iklimlerde göç sırasında ortaya çıkmıştır. AB grubu ise tamamen modern bir adaptasyon, farklı grupların karışmasından çıkan bir gruptur. Bu evrim öyküsü; günümüze, her kan grubunun beslenme ihtiyaçlarına kadar gelir.

Kan gruplarının dikkat çekici faktörleri nelerdir?
Kan grubu, saç ve göz rengi gibi, tıbben kabul edilmiş çeşitliliklerden biridir. Parmak izi ve DNA analizleri gibi bu çeşitliliklerin çoğu adli tıp ve suç uzmanları tarafından olduğu kadar hastalıkların sebebi ve tedavisini araştıranlarca da geniş oranda kullanılır. Kan grubu, diğer değişkenler kadar kayda değer olup birçok alanda çok daha faydalı bir ölçüdür. Kan grubu analizi mantıksal bir sistemdir. Kolayca öğrenilir ve takibi kolaydır. Bu sistemi birçok doktora öğrettim. Ana hatlarını takip edenler, hastalarda çok iyi sonuç aldıklarını söylediler. Şimdi de size öğreteceğim. Kan grubu analizinin temellerini öğrenerek kendiniz ve aileniz için en faydalı beslenme düzenini oluşturabilir; sizi hasta eden, kilo almanıza ve kronik hastalıklara yakalanmanıza sebep olan yiyecekleri belirleyebilirsiniz.
Başlangıçta kan grubu analizinin, sağlık ve hastalıkta, bireysel çeşitliliği açıklayan güçlü yöntemler sunduğunu fark ettim.
Araştırma verilerinin miktarı dikkate alındığında kan grubunun sağlığa etkilerinin, hak ettiği ilgiyi görmediği anlaşılmaktadır. Bu bilgileri ulaşılabilir kılmaya karar verdim. Sadece bilim insanları, meslektaşlar ve tıp çevrelerine değil, sizlere de.
İlk bakışta, kan grubu bilimi insanın gözünü korkutabilir; ama çok basit olduğuna dair sizi temin ederim. Hayatın kendisi kadar basit hem de. Kan grupları evriminin antik yolundan bahsedeceğim. Bu, insanın tarihi kadar sürükleyici bir öyküdür. Uygulayabileceğiniz anlaşılır ve basit bir plan yapmanız için kan grubu biliminin bilinmeyen noktalarını açıklayacağım.
Bunun, sizin için tamamen yeni bir fikir olduğunun farkındayım. Çok az kişi, etkili bir genetik güç olan kan grubunu merak etmiştir. Bilimsel tezler inandırıcı gelse bile aşina olmadığınız bu yeni alana girmekte tereddüt edebilirsiniz. Sizden sadece üç şey istiyorum: Başlamadan önce doktorunuzla konuşun. Eğer bilmiyorsanız kan grubunuzu öğrenin. Kan Grubu Diyeti’ni en az iki hafta uygulayın. Hastalarımın çoğu, bu süre içinde sonuç alıyor: Artan enerji miktarı, kilo kaybı, sindirim şikâyetlerinde azalma, astım, baş ağrısı, mide yanması gibi kronik sorunlarda iyiye gidiş. Kan Grubu Diyetinize size fayda sağlaması için zaman verin. Diyete soktuğum dört binden fazla hastaya fayda sağladı. Kanın, sadece vücudun en önemli gıdası olmadığını, gelecekte sağlıklı yaşamanız için de önemli bir araç olduğunu kendiniz görün.

Elma Diyeti listesi ile yaza merhaba

Elmanın insan sağlığı için bir sürü faydası olduğunu her kes hemen hemen bilir. Diyet yaparken yaptığınız diyete dikkat edin sağlıksız diyetler yüzünden hastalıklara kapılmayın. Elma diyetinin Faydaları şu şekilde
- Zayıflamak için: Elmada sadece 50 kalori vardır ve içinde bulunan petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. Düşük kalorili olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.
- Kabızlık için: Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.
- Bağışıklık için: Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.


Elma Diyeti Listesi:

Sabah Kahvaltısı:
* 1 elma,
* peynirli omlet,
* 1 fincan yulaf ezmesi.

Ara öğün:
* Yağsız yoğurt ve peynirden birer porsiyon.

Öğle Yemeği:
* 1 elma,
* 2 fincan sebze yemeği,
* 1 ızgara tavuk göğsü,
* 1 kase pilav.

Ara öğün:
* Kremalı kahve çeşitlerinden biri ya da meyveli süt.

Akşam Yemeği:
* 1 elma,
* Izgara ya da fırında pişirilmiş bir orta boy balık,
* yeşil salata.

Elma diyeti uygulayan kişilere tavsiye ısınma hareketleri ve düzenli yürüyüşler yapmalısınız.

Patates diyeti ile zayıflama yorumları


Günlük olarak yaklaşık 1000 kaloriyi bulan patates diyetini bir hafta uyguladıktan sonra mutlaka ara vermelisiniz. Herhangi bir sağlık problemi olmayanların rahatlıkla deneyebileceği bu diyet ile bir haftada sıkılaştığınızı ve tartıda eksildiğinizi farkedebilirsiniz.



PATATES DİYETİ 1.GÜN
SABAH : 2 Adet küçük haşlanmış patates
ÖĞLE : 1 Kase yağsız karışık salata
AKŞAM : 2 Adet büyük haşlanmış patates
Patates Diyeti Programı Listesi

Patates Diyeti Programı Listesi

PATATES DİYETİ 2. GÜN
SABAH: 1 Adet büyük haşlanmış patates
ÖĞLE: 1 Parça tavuğun göğsünden ızgara
AKŞAM: 2 Adet büyük haşlanmış patates

PATATES DİYETİ 3. GÜN
SABAH: 2 Adet küçük haşlanmış patates
ÖĞLE: 1 Kase yağsız salata
AKŞAM: 2 Adet büyük haşlanmış patates

PATATES DİYETİ 4. GÜN
SABAH: 2 Adet Elma
ÖĞLE: 1 Parça tavuk budu ızgara
AKŞAM: 2 Adet küçük haşlanmış patates, 1 kase yağsız salata

PATATES DİYETİ 5. GÜN
SABAH: 2 Adet Elma
ÖĞLE: 1 Kase yağsız salata, 1 adet haşlanmış patates
AKŞAM: 1 Adet haşlanmış patates, 2 porsiyon balık, 1 kase yağsız salata

PATATES DİYETİ 6. GÜN
SABAH: 2 Adet küçük haşlanmış patates
ÖĞLE: 2 Porsiyon mevsim meyvesi
AKŞAM: 1 Adet haşlanmış patates, 1 porsiyon ızgara köfte, 1 kase yağsız salata

PATATES DİYETİ 7. GÜN
SABAH: 1 Porsiyon meyve
ÖĞLE: 2 Adet haşlanmış patates, 1 kase yağsız salata
AKŞAM: 1 Adet haşlanmış patates, 1 porsiyon ızgara köfte, 1 kase yağsız salata

Neden Kilo Alıyorum ? Nedenleri


Neden kilo alıyorum diye kendi kendinize soru soruyorsanız, kilo almanıza etken nedenleri sizler için araştırdık ve neden kilo alıyorum diye kendi kendinize sorduğunuz o soruya cevap verme adına tahmini bilgileri sizler için araştırdık.

Ne yapıyorsam bir türlü istediğim ideal kiloya ulaşamıyorum ve bu benim canımı sıkıyor diyorsanız, sizlerde aşağıdaki hataları yapıyor olabilirsiniz. Diyet seçimi, diyet yaparken yapılan yanlışlar, yetersiz uyku, yapılmayan kahvatlı vb. etkenler kilo alma yolunda yapılan en önemli hatalardandırlar. Peki bu hatalara karşı neler yapılabilir? Gelin bunu aşağıdaki makalemizden öğrenelim meleklerim…

Önce karar verin!

Diyette başarılı olmak istiyorsanız, öncelikle beyin olarak buna hazır olmanız gerekir. Eğer buna tam olarak hazır değilseniz diyeti tam olarak uygulayamayacak; kaçamaklar yapacak ve başarısızlığa uğrayacaksınız demektir. Başarısız oldukça da ümitsizliğe düşecek sonuç olarak hem kilo veremeyecek hem de mutsuz olacaksınız.

Kahvaltıyı atlamayın!

Sabahları kahvaltıyı atlayınca kalori azaltıldı sanılır fakat tam aksine kahvaltının atlanması gün içerisinde daha büyük öğünler tüketilmesine neden olur.

Her diyete inanmayın

Şehir efsanesi haline gelmiş tek bir besine dayalı diyetler, günlük almamız gereken enerjiyi karşılayamadığı için yetersiz, her besin öğesini içermediği için dengesizdir.

Ara öğün ve porsiyonları ihmal etmeyin

Proteinden zengin ara öğünler tokluk hissi vererek kilo kontrolü sağlamamıza yardımcı olur. Diyet birkaç hafta sıkı sıkıya uygulandıktan sonra, diyeti yapan kişi porsiyonların miktarını artık bildiğinden emin olarak, buna eskisi kadar özen göstermemeye başlıyor. Tabii bu arada, porsiyon miktarı farkına varılmadan giderek artıyor.

Fast food mu!

Hızlı geçen bir günün ardından şiddetle hissedilen açlık ve 1 fiyatına 2 verilen kampanyalı fast foodların büyük boylarına Yönelmeyin.

Her gün tartılmayın!

Her gün tartılmak motivasyonda düşüklüğe neden olur. Haftada bir tartılırsanız hedefe tam ulaştığınızı görerek motive olursunuz.

Egzersiz yapıyor musunuz?

Ne kadar çok egzersiz yaparsanız sevdiğiniz yiyecekleri o kadar çok yersiniz ve yine de kilo verirsiniz. Egzersizle bolca zaman geçirmenin yolu sevdiğiniz egzersizi bulmaktan geçer.

Ve tabii ki uyku!

7-8 saatten az veya çok uyku, kilo alımına sebep olabilir. Stres vücutta kortizol salgılanmasına, kortizolde kilo artışına neden olur. Kortizolün özellikle karın bölgesinde yağlanmaya neden olduğu biliniyor. Stressiz bir yaşam elbette zor ama minimuma indirmek elimizdedir.

Etkili Diyet Listeleri Diyet | Protein Diyeti | Protein Diyeti Listesi