Protein Diyeti Nedir

Proteinin Beslenmenizdeki Önemi


Yeterli protein aldığınızdan emin olmayı neden önemsemelisiniz? İşte dört iyi neden:

Vücudunuzdaki her hücrenin bir bileşenidir. Aslında saç ve tırnaklar çoğunlukla protein içeren besinler ile yapılır. Vücudunuz onu doku oluşturmak ve onarmak için kullanır. Enzimler, hormonlar ve diğer vücut kimyasallarını yapmak için ona ihtiyacınız var. Kemikler, kıkıryak yapıları, kaslar, deri ve kanın protein tüketimine önemli ihtiyacı vardır.

Temel Bir Makrobesin: Karbonhidratlar ve yağ gibi, protein de bir “makro besindir”, yani sağlıklı kalmak için nispeten büyük miktarlarda ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. (Yalnızca küçük miktarlarda ihtiyacınız olan vitamin ve minerallere "mikro besin maddeleri" denir.)

Karbonhidratlar ve yağın aksine vücudunuz protein depolamaz, bu nedenle azaldığınızda alabileceği bir rezervuarı yoktur. Protein çubukları ve shake'ler, doğru miktarda protein aldığınızdan emin olmak için diyetinizi tamamlamanın harika bir yoludur.

Farklı Protein Formları Protein, et, süt, balık, soya ve yumurtanın yanı sıra fasulye, baklagiller ve fındık ezmesi gibi çeşitli kaynaklardan gelir. Proteinler sindirildiğinde insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asitleri geride bırakırlar.

Sütte doğal olarak bulunan yüksek kaliteli bir protein kaynağı olan peynir altı suyu, tam bir proteindir ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri içerir. Genel olarak, hayvansal kaynaklardan (ör. Süt, yumurta ve et) türetilen proteinler eksiksizdir, ancak vücudunuzun proteini kullanma yeteneği değişiklik gösterir.
Protein Diyetinin Faydaları

Yüksek proteinli yiyecekler tüketmenin aşağıdakiler dahil birçok faydası vardır: Egzersizden sonra vücudunuzu toparlar Kas kaybını azaltmak Yağsız kas geliştirme Sağlıklı kilonuzu korumanıza yardımcı olur Açlığı azaltmak

Sizlere tavsiye edebileceğimiz sağlıklı etkili diyet listesi makalesini inceleyebilirsiniz.

You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Protein Diyeti Nedir"

Yorum Gönder

Etkili Diyet Listeleri Diyet | Protein Diyeti | Protein Diyeti Listesi